beer-museum

Muziejus, kuriame galima liesti ir ragauti

 

Nes šiandien buvau muziejuje, kuriame kiekvienas save gerbiantis alaus mėgėjas, nevalgantis kotletų su bandelėmis, turėtų apsilankyti.

Muziejus yra šiek tiek neįprastas – jame eksponatus galima ne tik paliesti, bet ir paragauti. Nes eksponatai yra skanūs.

Tai – Alaus muziejus.

Na, gerai, iš tiesų tai joks ne muziejus. Tai alaus baras, esantis Konstitucijos prospekte ir veikiantis nuo šių metų sausio, apie kurį aš iki šiol nieko nežinojau.

Bet dabar jau žinau ir noriu, kad Jūs taip pat žinotumėte.

O žinoti rekia ne tiek jau ir daug.

Pirma, ten yra 10 pilstomo alaus rūšių. Keturios lietuviško ir šešios čekiško.

Kadangi esu ale mėgėjas, tai man labiausiai patiko Dundulio kvietinis Deja Vu. Ruginis elis taip pat yra labai gero skonio ir labai rekomenduojamas, nes, jei neklystu, Lietuvoje daugiau niekas tokio alaus nesiūlo.DSC_0242

Kalbant apie čekišką alų, tai Permon Stout yra tiesiog privalomas tiems, kas mėgsta sodresnį skonį. Grafomanai čia rašytų apie slyvą, serbentą ir kvailus paukščius su snapais, tačiau tai nėra būtina, nes paprasčiausiai reikia atsisėsti ir paragauti.

“Vyškov dark” taip pat yra geras pasirinkimas. Net vasarą, kai yra karšta ir atrodo, kad tamsus alus yra per sunkus. Tai netiesa, nes “Vyškov Dark” yra lengvas tačiau skonį turintis alus.

DSC_0249Alaus muziejus yra geras ne tik dėl alaus. Avienos ir jautienos vytintos dešrelės tiesiog tirpsta burnoje ir valgydamas jas stebiesi, kodėl yra durnių, kuriems kottletai su bandelėmis yra kulinarijos šedevras.

Dar Alaus muziejus yra geras todėl, kad jis kasdien pradeda dirbti 17 valandą ir dirba iki 4 ryto, kai Vilniaus centre visi gurmanai rikiuojasi į eilė prie bandelių.

Kai kurie išlavėjusį kulinarinį skonį turintys individai, renkantys rieves aplink savo storas sėdynes, viską vertina pagal tai, kiek sumokėjo už savo koteletą su bandele. Ta prasme, kuo daugiau sumokėjo, tuo skaniau buvo, nes kvailas paukštis lesa tai, ką jam šeimininkas numeta.

Alaus muziejus ir šia prasme yra išskirtinis, nes alus iš statinės ten kainuoja nuo 1 iki 1,5 euro, o kaina to, kuris buteliuose iš šaldytuvo nesiekia gurmanų už pilstuką mokamos sumos baruose, kuriuos gurmanai už maisto atliekas aprašinėja pragyvenimui. DSC_0238

Dar muziejuje yra gerai tai, kad ten neišgirsite gurmanų mėgstamos muzikos. Tos, kuri sako aš myliu tave, tu myli mane, todėl mes esame elitas. Muziejuje groja roko klasika, nuo kurios gurmanams suka vidurius. Todėl muziejuje gurmanai nesilanko, o svečiai yra normalūs žmonės.

Todėl, jei esate normalus žmogus ir mėgstate alų, būtinai apsilankykite Alaus muziejuje. Tikrai nepasigailėsite.

Ir galbūt mes ten susitiksime.

Autorius A.Račas, strapsnis:  http://racas.lt/muziejus-kuriame-rekomenduoju/

Vilnius Beer Museum 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *